Handtagslös lucka

Gammaldags Blålaserat kök

Handmålat kök med innanförliggande luckor

 

Jag undersökte för ca: 25 år sedan marknaden för kökstillverkning.
Enkla kök i standardformat förstod jag ganska snart att det inte skulle gå att tillverka, det gjorde Ikea alldeles för billigt.
Då fick jag istället inrikta mig på de kunder som vill ha kök med hög kvalitet, ovanliga träslag, skåp i specialmått eller speciella former.

Köken har utvecklats en del under 25 år. Lådor som går på rullar fanns redan då, men har fått mjukare gång och dämpning under åren. Nu går det även att få motordriven öppningsfunktion, ett alternativ till handtagslösa fronter.

Även gångjärnen har moderniserats. De har fått en dämpning som har utvecklats från en variant som borrades in i stommen till den senaste modellen som är integrerad i gångjärnet.

På belysningssidan har det också hänt en del. Halogenlamporna har dominerat länge. Nackdelarna där är livslängden och värmeutvecklingen. De problemen är lösta med dagens LED-belysning som dessutom finns i en mängd utförande. Spotligts, olika färger på ljuset, små ljuslister som går att sätta i skåp och lådor, bakom glashyllor och mycket mera.

Jag har under åren gjort kök till både herrgårdar och torp. Det mesta går att tillverka, så tveka inte att höra av er.

 

 

Kök i gammal stil med Ekdetaljer

Ett bakskåp som försvinner bakom dörrar